Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Steven Kruijswijk

Jumbo-Visma verliest ook Kruijswijk door zware val in vijftiende Tour-etappe

Steven Kruijswijk heeft zondag moeten opgeven in de Tour de France. De Nederlander van Jumbo-Visma kwam in de vijftiende etappe hard ten val en kon niet verder.
Door onze sportredactie

Kruijswijk ging op iets meer dan 60 kilometer van de finish onderuit en bleef op het asfalt zitten. De 35-jarige renner van Jumbo-Visma greep daarbij naar zijn schouder en schudde nee richting zijn ploeggenoot Wout van Aert, die bij de valpartij stond.

Ook de Nederlander Martijn Tusveld (Team DSM) en de Deen Jakob Fuglsang (Israel-Premier Tech) waren ten val gekomen, maar zij konden hun weg wel vervolgen. Kruijswijk werd uiteindelijk per brancard naar het ziekenhuis afgevoerd.

"Stevens schouder was uit de kom", zegt ploegleider Frans Maassen. "Hij is afgevoerd naar het ziekenhuis, dus dat is geen goed teken."

In het algemeen klassement stond Kruijswijk dertiende. Hij had ruim zeventien minuten achterstand op zijn ploeggenoot en geletruidrager Jonas Vingegaard.

Roglic ging niet meer van start in vijftiende etappe

Het was voor Jumbo-Visma al de tweede opgave van de dag. De Sloveense kopman Primoz Roglic ging niet van start in de vijftiende etappe. Bij een valpartij in de eerste week liep hij meerdere schaafwonden op en moest hij zijn schouder zelf ter plekke terug in de kom zetten. Roglic reed daardoor niet op de toppen van zijn kunnen.

Kruijswijk was bezig aan zijn zevende Tour de France. In 2019 zette de klimmer met de derde plaats in het eindklassement zijn beste resultaat neer in de Franse wielerronde.

De vijftiende etappe in de Tour werd gewonnen door Jasper Philipsen. De Belg klopte Jumbo-Visma-renner Wout van Aert in de massasprint.

Deze inhoud kan helaas niet worden getoondWij hebben geen toestemming voor de benodigde cookies. Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken.

Lees meer over:

Tour de FranceWielrennenSteven KruijswijkJumbo-Visma

Aanbevolen artikelen