Voorafgaand aan de vierde etappe van de Tour de France wordt dinsdag een minuut lang geapplaudisseerd als eerbetoon aan de slachtoffers van de schietpartij in Kopenhagen. Alle Deense wielrenners staan bij de start in Duinkerke op de voorste rij.

Zondagmiddag kwamen drie mensen om het leven tijdens een schietpartij in het winkelcentrum Field's, dat ligt tussen het centrum en de luchthaven. De Tour startte vrijdag in de Deense hoofdstad.

De eerste drie etappes van de grootste wielerkoers ter wereld vonden in Denemarken plaats. Na de rustdag van maandag gaat de Tour dinsdagmiddag op Franse bodem verder met een rit tussen Duinkerke en Calais. Om 13.15 uur gaan de renners van start.

In die vierde etappe wacht het peloton zes klimmetjes van de vierde categorie. Het parcours lijkt renners als Mathieu van der Poel en geletruidrager Wout van Aert te liggen, al is het scenario moeilijk te voorspellen.

Jumbo-Visma-renner Van Aert heeft in het klassement een voorsprong van zeven seconden op zijn landgenoot Yves Lampaert. Topfavoriet Tadej Pogacar (+0.14) is de nummer drie.