Bauke Mollema kon woensdag wel leven met zijn derde plaats in de elfde etappe van de Tour de France. De Nederlandse renner van Trek-Segafredo moest in de loodzware Mont Ventoux-rit de zege laten aan de ontketende Wout van Aert.

"Ik denk dat Wout vandaag de sterkste was. Daar moet je dan vrede mee hebben", zei Mollema, die samen met zijn ploeggenoot Kenny Elissonde (tweede) op 1.14 minuten achterstand van Van Aert finishte.

"Wout is ook geen gewone, hè. Dat heeft hij natuurlijk al vaker laten zien."

Mollema had zijn zinnen gezet op de etappe die twee keer over de Mont Ventoux leidde. Hij belandde ook in de vroege kopgroep, maar ondervond op de tweede klim van de mythische berg dat Van Aert bergop de betere was.

"En al heb je superbenen en kun je hem bijhouden, dan klopt hij je toch in de sprint. Je moet echt 100 procent top zijn om Wout te verslaan", aldus Mollema.

Mollema maakte ondanks dat hij naast de overwinning greep wel een flinke sprong in het algemeen klassement. Hij steeg naar de achttiende plaats, maar lijkt geen aanspraak meer te maken op een plek in de top tien.