In de tweede etappe van de Tour de France rijdt het peloton van Perros-Guirec naar Mûr-de-Bretagne in een rit van 183,5 kilometer. Het slotstuk lijkt wederom ideaal voor puncheurs en dus liggen er opnieuw kansen voor Mathieu van der Poel.

Volg nieuws over de Tour de France Ontvang meldingen bij belangrijke ontwikkelingen rondom de Tour.

In totaal krijgt het peloton in de tweede rit zes gecategoriseerde beklimmingen voor de kiezen. Op de slotheuvel na - die twee keer wordt aangedaan - zijn het stuk voor stuk heuvels van de vierde categorie.

Het spektakel mag in de slotfase worden verwacht; op 20 kilometer van de streep is de Côte du Village de Mûr-de-Bretagne namelijk de opwarmer voor de slotklim.

Is de beklimming van 1,6 kilometer met een stijgingspercentage van 6,9 procent beklommen, dan staat de heuvel naar Mûr-de-Bretagne twee keer op het menu. De beklimming maakt deel uit van een plaatselijk parcours en heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 6,9 procent.

Eerste deel van slotklim is het lastigst

De eerste kilometer van de Mûr-de-Bretagne is het lastigst. Daarin moeten de renners langs een stukje van 9 procent. Het is op dit stukje waar de ritwinnaar zijn slag zal moeten slaan.

Wanneer de renners voor de eerste keer aan de top van de Mûr-de-Bretagne komen, zijn er acht, vijf en twee bonificatieseconden te winnen.

Aan de streep - als de heuvel voor de tweede keer is beklommen - worden er tien, zes en vier bonusseconden verdeeld.

Officiële start: 12.10 uur
Verwachte finishtijd: rond 17.15 uur
Favorieten voor dagsucces:
⭐⭐⭐⭐⭐ Julian Alaphilippe
⭐⭐⭐⭐ Mathieu van der Poel, Wout van Aert
⭐⭐⭐ Primoz Roglic, Tadej Pogacar
⭐⭐ Bauke Mollema, Wilco Kelderman, Michael Matthews
⭐ David Gaudu, Geraint Thomas