Team INEOS schaamt zich er niet voor in de resterende etappes van de Tour de France vooral verdedigend te rijden. De ploeg van titelverdediger Geraint Thomas staat er halverwege goed voor in het klassement.

Een dag na de voor Team INEOS zeer gunstig verlopen tiende rit bezet Thomas op één minuut en twaalf seconden de tweede plek achter geletruidrager Julian Alaphilippe. Ploeggenoot Egan Bernal (+1.16) is de nummer drie.

"In deze fase van de Tour is een tweede en derde plek in het klassement het beste scenario voor ons", zei Team INEOS-baas Dave Brailsford dinsdag - de eerste rustdag - in Frankrijk.

"Het draait uiteindelijk allemaal om het winnen van tijd. Dat hebben we gisteren gedaan en op dit moment hebben we alleen Alaphilippe voor ons, dus de noodzaak om aanvallend te rijden is kleiner. Daar houden we rekening mee."

Volgens Brailsford is een verdedigende tactiek niet iets om je voor te schamen. "Als je tijd moet terugpakken, moet je voor je kansen gaan. Heb je alleen maar tijd te verdedigen, dan kun je iets conservatiever rijden. Dat zal een rol gaan spelen in het koersverloop."

Rustdag Tour: 'Kruijswijk in toppositie na droomweek Jumbo-Visma'
253
Rustdag Tour: 'Kruijswijk in toppositie na droomweek Jumbo-Visma'

Thomas: 'We hebben maar één doel'

Kopman Thomas schoof dinsdag ook aan bij de persconferentie van Team INEOS en was dezelfde mening toegedaan als Brailsford. De titelverdediger is blij met het verloop van de ritten die achter hem liggen.

"We kenden gisteren echt een goede dag, waarbij je maar weer eens kon zien dat alles mogelijk is", zei de 33-jarige Welshman over de rit naar Albi, waarin hij samen met Bernal in tegenstelling tot een aantal andere klassementsmannen geen tijd verloor.

"Het is nu een kwestie van vasthouden. We hebben maar één doel. Andere teams zijn bezig met sprints en aanvallen, maar wij willen de Tour winnen. Dat maakt een groot verschil."

Na de rustdag gaat de Tour woensdag verder met een vlakke etappe over 167 kilometer van Albi naar Toulouse, waarin onder anderen Dylan Groenewegen weer kans heeft op dagsucces.