Geraint Thomas heeft geen klachten overgehouden aan zijn valpartij van zaterdag. De titelverdediger in de Tour de France verwacht zondag opnieuw een hectische etappe.

"Ik heb goed geslapen, de valpartij heeft geen problemen opgeleverd", zei de renner van INEOS voor de start van de negende etappe in Saint-Étienne.

Thomas ging zaterdag met een groot deel van zijn ploeggenoten onderuit vlak voordat de grote groep favorieten aan de laatste beklimming begon. "Michael Woods viel vlak voor ons, ik reed achter Gianni Moscon en had geen tijd om te reageren. Voor ik het wist, lag ik op de grond", keek de Welshman terug op zijn val.

"Het was zeker niet ideaal om op dat moment in de koers te vallen, maar met hulp van mijn ploeggenoten was ik snel weer terug", doelde hij op het werk van Wout Poels, Dylan van Baarle en Jonathan Castroviejo. "Het had veel slechter kunnen aflopen."

Thomas vindt dat Alaphilippe en Pinot erg sterk rijden

Kort nadat Thomas aansloot bij de groep favorieten, kozen Julian Alaphilippe en Thibaut Pinot de aanval. De twee Fransen pakten twintig tellen en wat bonificatieseconden op de groep van Thomas.

"Je wilt natuurlijk geen tijd verliezen. En het is extra jammer als dat niet aan je eigen benen ligt", zei Thomas, die Pinot en Alaphilippe als serieuze concurrenten beschouwt. "Pinot rijdt erg goed en Alaphilippe toont ook nog geen tekenen van verslapping. Hij ziet er enorm sterk uit."

In het klassement bezet Thomas de vijfde plaats, met 1.12 achterstand op Alaphilippe en 0.19 op Pinot.

Zondag rond 13.25 uur zijn Thomas en zijn collega's begonnen aan de negende etappe. Op de Franse nationale feestdag Quatorze Juillet wordt er opnieuw een heuvelachtige etappe verreden.

"Het zou net als zaterdag een loodzware etappe kunnen worden, zeker met dat klimmetje op het einde. Daar kan weer aangevallen worden, dus het is belangrijk om daar alert te zijn."