Trek-Segafredo heeft vrijdag bekendgemaakt dat Giulio Ciccone zijn contract heeft verlengd tot eind 2021. De ploeggenoot van Bauke Mollema en Koen de Kort draagt momenteel de gele trui in de Tour de France.

"Ik ben erg blij dat mijn contract verlengd is", zegt Ciccone in een persbericht van de Amerikaanse ploeg. "Ik heb het erg naar mijn zin bij dit team."

De 24-jarige Italiaan reed dit jaar al een sterke Giro d'Italia, waar hij het bergklassement op zijn naam schreef en een etappezege boekte. Donderdag werd hij achter de Belg Dylan Teuns tweede in de eerste bergrit van de Tour, maar Ciccone pakte wel met zes tellen voorsprong de gele trui van Julian Alaphilippe af.

"Na de Giro hebben heel wat teams interesse getoond. Maar voor mij is het altijd duidelijk geweest dat ik bij Trek-Segafredo wilde blijven. Ik voel me hier thuis", zegt de klimmer.

Trek benieuwd waar top van Ciccone ligt

Luca Guercilena, algemeen directeur van Trek, verwacht veel van Ciccone in de toekomst. "Hij heeft dit seizoen een grote stap gezet en we zijn ervan overtuigd dat hij nog een grote groeimarge heeft. Ik ben benieuwd waar zijn top ligt."

Ciccone had nooit gedacht dat hij na een week de gele trui in de Tour zou dragen. "Ik kwam hier om wat ervaring op te doen en om kopman Richie Porte te helpen. En nu sta ik hier in de gele trui. Ik ga er zo lang mogelijk van genieten, maar de focus blijft op het steunen van Richie."