Peter Sagan geeft toe dat zijn timing in de sprint van de openingsrit van de Tour de France niet perfect was. De Slowaak denkt dat hij hierdoor naast de overwinning greep.

"Ik aarzelde wel wat met mijn timing voor de sprint. Dat kan nog beter", erkende de 29-jarige Sagan, die in Brussel als tweede eindigde achter Mike Teunissen.

Door een massale valpartij in de finale bleef er een kleine groep over. In de sprint van dit gezelschap werd Sagan met een banddikte geklopt door Teunissen, die daarmee de eerste Nederlandse geletruidrager werd sinds Erik Breukink in 1989.

Ondanks het mislopen van de ritzege was Sagan niet ontevreden. "Dit is nog maar de eerste rit en ik ben er al dichtbij. De ploeg heeft uitstekend gewerkt. Ik ben tevreden."

Peter Sagan wordt in de sprint nipt geklopt door Mike Teunissen. (Foto: Pro Shots)

Sagan doet goede zaken strijd om groene trui

Dankzij zijn tweede plek en het winnen van de tussensprint deed de drievoudig wereldkampioen wel goede zaken in de strijd om de groene trui. Daarin heeft hij evenals Teunissen vijftig punten.

"Net voor die tussensprint kwamen we in actie en daardoor won ik die sprint", stelde hij. "Vervolgens word ik tweede aan de eindstreep, op enkele centimeters van Teunissen."

Sagan kan de groene trui deze Tour voor de zevende keer veroveren en daarmee zou hij dan alleen recordhouder worden. De kopman van BORA-hansgrohe deelt het record nu nog met Erik Zabel.