Alejandro Valverde denkt dat Movistar met drie kopmannen de uitgelezen kans heeft om de Tour de France te winnen. Naast de 38-jarige Spanjaard krijgen ook Nairo Quintana en Mikel Landa een beschermde rol bij de Spaanse formatie.

"We moeten vol voor de winst gaan. Met ons drieën aan de start is dit misschien wel de grootste kans ooit voor Movistar", blikt Valverde vrijdag op een persconferentie vooruit op de Tour.

'El Imbatido', die alleen in 2015 op het podium van de Tour stond, denkt dat Quintana en Landa een grotere kans maken op de eindzege. Hij heeft er dan ook geen problemen mee om in dienst van zijn ploeggenoten te rijden.

"Persoonlijk schat ik de kansen voor mijn twee ploeggenoten wel net wat hoger in dan die voor mezelf", zegt hij. "Bovendien heeft Quintana de meeste ervaring. Ik zal met plezier voor hen werken als dat nodig is."

Quintana

Quintana eindigde in de Tour twee keer als tweede en eenmaal als derde. Vorig jaar moest de Colombiaan genoegen nemen met de twaalfde plek nadat hij eerder in het seizoen tweede werd in de Giro d’Italia.

Ook Landa, die vorig jaar slechts één seconde tekortkwam voor een podiumplaats en vierde werd in de Tour, heeft er vrede mee als hij zich moet opofferen voor zijn ploeggenoten. "Het voelt goed om medekopman te zijn", aldus de 28-jarige Spanjaard.

"We gaan er samen voor vechten en ik kan zowel van Valverde als Quintana veel leren", vervolgt hij. "Wie weet kan ik er mijn voordeel uit halen naarmate de Tour vordert."

Evalueren

Volgens teammanager Eusebio Unzué krijgen Quintana, Landa en Valverde in eerste instantie alle drie de kans om voor eigen succes te gaan. Op de eerste rustdag (16 juli, red.) zal Movistar de situatie in het klassement evalueren.

"Quintana, Landa en Valverde starten op gelijke voet", vertelt Unzué. "De eerste negen dagen worden een hels avontuur. Op de rustdag in Annecy zullen we beslissen hoe het verder moet."

De 105e editie van de Tour de France begint zaterdag met een vlakke rit van 201 kilometer van Noirmoutier-en-l'Île naar Fontenay-le-Comte.