Greg Van Avermaet blijft ook na de Tour de France aan de leiding in de World Tour. De Belg boekte weliswaar geen enkele ritzege in de Franse wielerronde, maar werd niet bedreigd in het klassement. Tourwinnaar Chris Froome klom naar de zesde plaats.

De 32-jarige Van Avermaet eindigde wel eenmaal als tweede in een Touretappe. Hij moest in de veertiende rit alleen Michael Matthews voor zich dulden.

De BMC-renner, die dit jaar Parijs-Roubaix, de Omloop Het Nieuwsblad, E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem, gaat met 2628 punten riant aan de leiding.

De olympisch kampioen heeft meer dan vijfhonderd punten voorsprong op Alejandro Valverde (2105 punten), die door een valpartij al in de openingstijdrit van de Tour uitviel. De Spanjaard won dit seizoen Luik-Bastenaken-Luik, de Waalse Pijl, de Ronde van Catalonië en de Ronde van Baskenland.

Daniel Martin steeg dankzij zijn zesde plaats in het eindklassement van 'La Grande Boucle' naar de derde plaats in de World Tour. De Ier, die in zowel de Waalse Pijl als in Luik-Bastenaken-Luik als tweede eindigde, heeft 2040 punten.

Froome verruilde dankzij zijn vierde Tourzege de 54e voor de zesde positie en staat op 1824 punten. De Brit heeft één plek achterstand op Giro-winnaar Tom Dumoulin, die met 1851 punten de best geklasseerde Nederlander is.