De Fransman Warren Barguil is zaterdag verkozen tot meest strijdlustige renner in de Tour de France. De klimmer van Team Sunweb kreeg de meeste stemmen van de jury.

De 25-jarige Barguil won mede dankzij zijn aanvallende optreden in deze Tour twee etappes. Ook is de Fransman drager van de bolletjestrui. Die neemt hij normaal gesproken ook mee naar Parijs.

De Belg Thomas De Gendt eindigde als tweede in de zogeheten Superstrijdlust. Hij kreeg twee stemmen, waaronder die van het publiek. Barguil kreeg de voorkeur van vier juryleden. Michael Matthews kreeg één stem en eindigde als derde.

Het publiek was vol op de hand van De Gendt. De coureur van Lotto Soudal kreeg meer dan 10.000 retweets, die allemaal als één publieksstem golden. Barguil kreeg er 'slechts' 1700.

Mollema

Ook Bauke Mollema was genomineerd voor de titel van meest strijdlustige renner. De coureur van Trek-Segafredo wist echter geen jurylid voor zich te winnen. Wel was de 30-jarige Groninger goed voor een ritzege. Hij soleerde naar de winst in de vijftiende etappe.

Vorig jaar ging de prijs naar Peter Sagan. De Slowaak werd dit jaar uit de Tour gezet, nadat hij Mark Cavendish ten val had gebracht in een massasprint.