Robert Gesink verwacht dat hij pas in 2018 weer serieus kan koersen, nadat hij twee weken geleden bij een val in de Tour de France een breuk in zijn ruggenwervel opliep.

"Misschien kan ik eind oktober nog naar China, maar dan is het nog de vraag op welk niveau je daar staat. Dus ziet het er naar uit dat ik me op 2018 moet richten", schrijft de renner van Lotto-Jumbo zaterdag in zijn column in De Telegraaf.

De 31-jarige Gesink lag na zijn val enkele dagen in het ziekenhuis in Frankrijk en kreeg een korset aangemeten waardoor hij vervoerd kon worden naar Nederland. Dat korset moet hij nu nog vijf weken dragen.

"Dat moet om mijn houding te corrigeren. Het zou anders kunnen dat ik krom ga lopen door die breuk in mijn ruggenwervel. Wel ben ik blij dat ik geen pijn heb en dat ik niet geopereerd hoef te worden, want daar was in eerste instantie ook nog even twijfel over."

Tour-vooruitblik: 'Er zijn vijf favorieten en Roglic is er een van'
102
Tour-vooruitblik: 'Er zijn vijf favorieten en Roglic is er een van'

Dagsuces

Het uitvallen van Gesink was een flinke tegenvaller voor Lotto-Jumbo, dat woensdag dankzij de Sloveen Primoz Roglic nog wel een etappe won. Een dag voor zijn val was Gesink dicht bij dagsucces, maar hij finishte als tweede.

Het was de eerste keer in zijn loopbaan dat Gesink in de Tour louter mikte op een etappezege, nadat hij de afgelopen jaren reed voor het algemeen klassement. Zijn nieuwe rol beviel hem.

"Het is nog te vroeg om mijn programma op te maken, maar als ik het nu mag zeggen, zou ik de Tour op dezelfde manier aanvangen als ik nu heb gedaan."

De Tour gaat zaterdag verder met een tijdrit over 22,5 kilometer door de straten van Marseille. Zondag is de afsluitende etappe met hoogstwaarschijnlijk een massasprint op de Champs-Élysées.