Vrijdag 30 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Dylan Groenewegen

Lotto-Jumbo houdt volste vertrouwen in sprinter Groenewegen

Ploegleider Nico Verhoeven van Lotto-Jumbo heeft er alle vertrouwen in dat zijn sprinter Dylan Groenewegen zich donderdag kan mengen in de strijd om de dagzege in de zesde etappe van de Tour de France.
Door ANP/NU.nl

De rit gaat van Vesoul naar Troyes. Onderweg zijn weliswaar twee heuvels, maar die zijn voor de sprinters normaal gesproken goed te verteren.

"We gaan het hetzelfde aanpakken als de eerdere dagen", zei Verhoeven voor de start. Van de zeven of acht kansen die Groenewegen vooraf zag op een ritzege, zijn er inmiddels twee verkeken.

"Zeker bij de tweede sprint zaten we waar we wilden zitten, maar door die valpartij waren we gezien. Maar ik heb het volste vertrouwen dat we met Dylan om de ritzege kunnen meedoen", aldus Verhoeven.

Beeld uit video: Tour-vooruitblik: Vlakke zesde etappe biedt kansen voor sprinters0:27
Afspelen knop

Tour-vooruitblik: Vlakke zesde etappe biedt kansen voor sprinters

Tour-vooruitblik: Vlakke zesde etappe biedt kansen voor sprinters

Schade

Zondag in Luik werd Groenewegen vijfde, dinsdag in Vittel was er nog voordat Peter Sagan zijn rivaal Mark Cavendish de hekken in duwde een valpartij op ruim een kilometer van de streep. De Amsterdammer was een van de slachtoffers, al viel de schade mee.

Verhoeven: "Hij heeft er woensdag geen last meer van gehad. Er zijn in ieder geval twee sprinters minder, dus dat maakt zijn kans iets groter."

De zesde etappe van de Tour is donderdag om 12.25 uur begonnen. Verwachte aankomstijd is 17.32 uur.


Lees meer over:

Dylan GroenewegenLotto-JumboTour 2017

Aanbevolen artikelen