Zaterdag 1 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Peter Sagan

Sagan schoorvoetend akkoord met uitsluiting Tour de France

Peter Sagan heeft zich woensdagochtend neergelegd bij het besluit van de Tour de France-jury om hem uit de koers te zetten, al is hij het niet eens met de straf.
Door NU.nl

De 27-jarige Slowaak las voor het hotel van zijn team Bora-Hansgrohe een korte verklaring voor. Hij wilde geen vragen van media beantwoorden.

"Ik kan de beslissing van de jury alleen maar aanvaarden, maar ik ga niet akkoord. Ik denk dat ik niets verkeerds gedaan heb in de sprint", zei Sagan over de sprint waarin hij Mark Cavendish raakte. De Brit reed daardoor hard de hekken in en brak zijn schouderblad. Ook zijn Tour is daardoor voorbij.

"Het was een gekke sprint", vertelde Sagan. "Het zal niet de eerste en niet de laatste gekke sprint zijn. Ik vind het heel erg dat Mark Cavendish gevallen is en wens hem een goed herstel."

Beeld uit video: Sagan zegt dat hij niks fout deed in 'knotsgekke' sprint1:09
Afspelen knop

Sagan zegt dat hij niks fout deed in 'knotsgekke' sprint

Sagan zegt dat hij niks fout deed in 'knotsgekke' sprint

Record Zabel

De ploeg van Sagan tekende aanvankelijk beroep aan tegen de uitsluiting. De tweevoudig wereldkampioen won maandag in Longwy de derde etappe. Hij hoopte deze Tour voor de zesde keer op rij de groene trui te winnen, en daarmee het record van Erik Zabel te evenaren. 

Zonder Sagan en Cavendish werd de Tour woensdag om 13.20 uur hervat met de vijfde etappe. De rit eindigt met een steile klim naar La Planche des Belles Filles, waar rond 17.15 uur de eerste renners worden verwacht.

In de finale gingen onder anderen Mark Cavendish en John Degenkolb hard onderuit.0:44
Afspelen knop

Cavendish hard onderuit in vierde Tourrit na duw Sagan

Cavendish hard onderuit in vierde Tourrit na duw Sagan


Lees meer over:

Peter SaganTour 2017

Aanbevolen artikelen