Dinsdag 4 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Bora-Hansgrohe tekent protest aan tegen uitsluiting Sagan in Tour

Bora-Hansgrohe heeft dinsdag officieel protest aangetekend tegen de beslissing van de jury om Peter Sagan uit de Tour de France te zetten. In een verklaring zegt de Duitse formatie het niet eens te zijn met het besluit.
Door NU.nl

Sagan werd uit de Tour gezet nadat hij Mark Cavendish tijdens de eindsprint van de vierde etappe met zijn elleboog de hekken in duwde.

Cavendish kwam daardoor zwaar ten val en moest overgebracht worden naar het ziekenhuis. Uit één van de scans bleek dat de Brit van Dimension Data zijn schouderblad had gebroken en het niet verantwoord is om van start te gaan in de vijfde rit.

Sagan heeft volgens zijn ploeg verklaard dat hij de val niet heeft veroorzaakt. Hij is tijdens zijn sprint in zijn lijn gebleven en hij wist niet dat Cavendish achter hem reed.

"Toen ik na afloop hoorde dat hij zo hard was gevallen, ben ik meteen naar hem toe gegaan. We zijn vrienden en collega's in het peloton. Ik hoop dat Mark snel herstelt", aldus de Slowaakse wereldkampioen.

In de finale gingen onder anderen Mark Cavendish en John Degenkolb hard onderuit.0:44
Afspelen knop

Cavendish hard onderuit in vierde Tourrit na duw Sagan

Cavendish hard onderuit in vierde Tourrit na duw Sagan

Bergrit

Bora-Hansgrohe zei eerder woensdagochtend voor aanvang van de vijfde etappe een verklaring af te zullen leggen. Het is niet bekend of Sagan daar bij zal zijn.

De renners krijgen woensdag de eerste bergrit in deze editie van de Ronde van Frankrijk voor hun kiezen. Na de start in Vittel finisht het peloton 160,5 kilometer verderop op La Planche des Belles Filles.

Beeld uit video: Tour-vooruitblik: Renners staat eerste echte klim te wachten0:33
Afspelen knop

Tour-vooruitblik: Renners staat eerste echte klim te wachten

Tour-vooruitblik: Renners staat eerste echte klim te wachten

Vierde etappe Tour de France

Lees meer over:

Mark CavendishPeter SaganTour 2017BORA-hansgrohe

Aanbevolen artikelen