Dylan Groenewegen hield zondag niet helemaal een voldaan gevoel over aan zijn vijfde plaats in de tweede etappe van de Tour de France.

"Ik geef mezelf een voldoende voor deze sprint, maar ik had meer verwacht van de uitslag", zei de sprinter van Lotto-Jumbo.

Groenewegen zocht in de straten van Luik het wiel van Nacer Bouhanni (Cofidis), maar kwam nooit echt in een kansrijke positie terecht.

"Toen ik op een bordje zag staan dat we nog 450 meter moesten fietsen, besloot ik om nog heel even te wachten. Niet veel later ging iedereen me voorbij. Dat is jammer, maar dat is sprinten."

Ellebogen

Op televisiebeelden was te zien dat Groenewegen ook nog even in aanraking kwam met André Greipel, maar dat had volgens de 24-jarige Amsterdammer weinig om het lijf.

"Er zal best iets van contact geweest zijn. Ik heb vandaag wel een paar ellebogen gevoeld, maar ook uitgedeeld. Dat hoort nou eenmaal bij het sprinten."

Groenewegen is van mening dat de sprinttrein van Lotto-Jumbo in de Belgische stad heeft laten zien sterker te zijn dan een jaar geleden. "Dat geeft een goed gevoel. Nu is het op naar de volgende sprints."

Wagner

Groenewegen moest het in de slotfase van de eerste reguliere etappe in deze editie van de Ronde van Frankrijk zonder de hulp van Tom Leezer stellen. De wegkapitein van Lotto-Jumbo was 30 kilometer voor de meet betrokken bij een massale valpartij.

"We kwamen duidelijk een mannetje tekort", zei Robert Wagner, de leadout-man die Groenewegen zo lang mogelijk moet bijstaan.

"Nu reed eerst Timo (Roosen, red.) voor me en kon ik nog doortrekken tot 600 à 800 meter voor de finish, maar daarna moest Dylan zijn eigen positie kiezen."

Ploegleider Frans Maassen had een "goede Groenewegen" gezien. "Dit was een koninklijke sprint. Dylan was goed, maar alles moet kloppen."

Tour-update: Kittel wint etappe en Froome verliest ondanks val geen tijd
150
Tour-update: Kittel wint etappe en Froome verliest ondanks val geen tijd