Vrijdag 30 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Alejandro Valverde

Valverde moet na harde val in openingstijdrit al opgeven in Tour

Alejandro Valverde heeft zaterdag al moeten opgeven in de Tour de France. De kanshebber op de eindzege kwam in de openingstijdrit met start en finish in Düsseldorf op een nare manier ten val en kon niet verder.
Door NU.nl

De renner van Movistar ging op het natte en gladde parcours onderuit in een bocht en kwam vervolgens hard in aanraking met een dranghek.

In het ziekenhuis bracht onderzoek een gebroken linkerknieschijf, een gebroken bot in de linkerenkel en een diepe snijwond in het scheenbeen aan het licht. Het lijkt er daarmee op dat het seizoen van Valverde ten einde is.

De 37-jarige Valverde gold in zijn tiende deelname aan de Ronde van Frankrijk als een van de favorieten voor de eindwinst. Hij eindigde al zes keer in de top tien. Zijn beste prestatie was twee jaar geleden toen hij derde werd.

Dit seizoen liet de Spanjaard zien in vorm te zijn richting de Tour. Hij won onder meer voor de vierde keer Luik-Bastenaken-Luik en voor de vijfde keer de Waalse Pijl. Ook pakte hij de eindzege in de Ronde van Baskenland, de Ronde van Catalonië en de Ruta del Sol.

In de Ronde van Catalonië boekte Valverde bovendien drie ritzeges. Ook in de Ruta del Sol en de Ronde van Baskenland won hij een etappe. In de Tour zou hij het kopmanschap bij Movistar delen met Nairo Quintana.

Thomas pakt eerste gele trui in Tour

Izagirre

De openingsdag van de Tour leverde na Valverde nog een uitvaller op. Landgenoot Ion Izagirre, die voor Bahrain-Merida rijdt, viel in dezelfde bocht en moest eveneens de strijd staken.

De Ronde van Frankrijk gaat zondag zodoende verder met 196 renners. Het peloton wacht dan een vlakke rit over ruim 213 kilometer van Düsseldorf naar Luik. Geraint Thomas won zaterdag de openingstijdrit en start zodoende in de gele trui.

Beeld uit video: Deze termen moet je kennen om de Tour de France te begrijpen1:50
Afspelen knop

Deze termen moet je kennen om de Tour de France te begrijpen

Deze termen moet je kennen om de Tour de France te begrijpen


Lees meer over:

Alejandro ValverdeMovistarTour 2017

Aanbevolen artikelen