Marcel Kittel is de absolute kopman van Quick-Step Floors tijdens de komende Tour de France, zo blijkt uit de ploeg die het Belgische team dinsdag bekendgemaakt. De Duitse sprinter krijgt liefst vijf helpers met zich mee.  

Niki Tersptra maakt zoals verwacht geen deel uit van de Tourploeg van Quick Step. De Noord-Hollander geeft de voorkeur aan de klassiekers.

Kittel aast in de Tour op zijn tiende etappezege. De 29-jarige Duitser staat op negen dagzeges. Van de renners die nog actief zijn, hebben alleen Mark Cavendish (dertig) en André Greipel (elf) meer etappeoverwinningen dan Kittel, die aan zijn vijfde Tour begint. Ook Cavendish en Greipel verschijnen zaterdag aan de start in Düsseldorf.

De Nieuw-Zeelander Jack Bauer, de Italianen Fabio Sabatini en Matteo Trentin, de Tsjech Zdenek Stybar en de Belg Julien Vermote vormen de sprinttrein voor Kittel.

Martin

Voormalig wereldkampioen Philippe Gilbert moet de ploeg aan succes helpen in de heuvelachtige etappes. De 35-jarige Belg, die dit jaar de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race won, reed zijn laatste Tour in 2013.

In het hoogebergte heeft Quick-Step Dan Martin als troef. De Ier, die vorig jaar negende werd in het algemeen klassement, krijgt de steun van de Italiaanse Tourdebutant Gianluca Brambilla.

Luxemburgs kampioen Bob Jungels ontbreekt in de Tourselectie. Hij reed eerder dit jaar de Giro d'Italia, waar hij achtste werd. Quick-Step is dit jaar zeer succesvol met al zeventien zeges.

De Tour begint zaterdag met een individuele tijdrit van 14 kilometer in Düsseldorf en de traditionele aankomst in Parijs is op zondag 23 juli.