Bauke Mollema en Koen de Kort maken deel uit van de Tourselectie van Trek Segafredo, zo maakte het team vrijdag bekend. De Amerikaanse ploeg wordt aangevoerd door Alberto Contador.

Mollema (30) geldt als belangrijkste helper van Contador, die de Tour in 2007 en 2009 won. De 34-jarige Spanjaard geldt als outsider in de 104e editie die op 1 juli van start gaat.

De Groninger verschijnt voor de zevende keer aan de start in de Tour. In 2013 (zesde), 2014 (tiende) en 2015 (zevende) behaalde hij een top tien-klassering.

Vorig jaar bezette Mollema enige tijd de tweede plaats in het algemeen klassement, maar in het slot van de Tour verspeelde hij die positie en werd hij uiteindelijk elfde. Dit jaar koos de klimmer er in samenspraak met zijn ploeg voor om in de Giro d'Italia voor een goed klassement te gaan en in de Tour te knechten voor Contador.

Degenkolb

De Kort (34) is geselecteerd op voorspraak van John Degenkolb. De Brabander moet de Duitser helpen aan succes in sprintetappes.

De Kort en Degenkolb waren in het verleden ploeggenoten bij Giant-Alpecin, het huidige Team Sunweb. Afgelopen zomer verkasten ze samen naar Trek.

In vijf eerdere Tourdeelnames haalde De Kort steeds Parijs. Zijn hoogste klassering in het algemeen klassement was de 73e plek in 2015. Vorig jaar werd De Kort op het laatste moment thuisgelaten door Giant.

De Tourploeg van Trek wordt gecompleteerd door de Portugees André Cardoso, de Italiaan Fabio Felline, de Oostenrijker Michael Gogl, de Colombiaan Jarlinson Pantano en de Spanjaard Markel Irizar.

Orica-Scott

Het Australische Orica-Scott verschijnt met de Brit Simon Yates en de Colombiaan Esteban Chaves als kopmannen aan de Tourstart in Düsseldorf.

Zij worden bijgestaan door de Belg Jens Keukeleire, de Zwitser Michael Albasini, de Zuid-Afrikaan Daryl Impey, de Tsjech Roman Kreuziger en drie Australiërs: Mathew Hayman, Luke Durbridge en Damien Howson.

Voor Chaves, vorig jaar tweede in het eindklassement van de Giro d'Italia, is het zijn eerste optreden in de Tour. De Colombiaan heeft enkele maanden last gehad van een knieblessure en pas in de Dauphiné deze maand zijn rentree gemaakt.

"We weten niet in welke mate het gebrek aan wedstrijden de Tour van Chaves zal beïnvloeden'', verklaarde sportdirecteur Matt White. Yates mikt op de witte jongerentrui en een plek in de top tien.