De Tour de France gaat zondag verder met de tweede etappe. Vanuit Düsseldorf legt het peloton 203,5 kilometer af naar de Belgische finishplaats Luik. Onderweg zijn er twee klimmetjes van de vierde categorie. Het zijn echter de sprinters die vandaag om de etappezege zullen strijden, want de finale is volledig recht en vlak.

Etappe 2: Düsseldorf - Luik, vlakke rit over 203,5 kilometer.

Het peloton start om 12.30 uur. De verwachte aankomsttijd in Luik is 17.15 uur. 

5 grootste favorieten voor dagzege: Marcel Kittel (Quick-Step Floors), André Greipel (Lotto Soudal), Mark Cavendish (Team Dimension Data), Nacer Bouhanni (Cofidis), Peter Sagan (Bora-Hansgrohe).

Tom Leezer, renner Lotto-Jumbo, over de etappe: "We kunnen ons gaan opmaken voor de eerste massasprint van de ronde. Iedereen is nog fris en de pikorde onder de spurters is nog niet bepaald. In dit gebied rond de Duits-Belgische grens en Luik kom ik geregeld met trainen. Als de trend van de laatste jaren zich doorzet, zullen de vluchters weinig voorsprong krijgen van de sprintploegen." 

"Er zijn voor de spurters deze Tour behoorlijk wat kansen en dus hebben ze allemaal een knecht mee die als enige taak heeft om de kopgroep binnen handbereik te houden. Het is de eerste kans en dus zal er veel druk op staan, alle sprinters willen meteen scoren. Het is mijn taak om als een-na-laatste man in ons treintje lead out-man Robert Wagner en onze sprinter Dylan Groenewegen in stelling te brengen. Het liefst tot in de slotkilometer of zelfs tot aan de laatste vijfhonderd meter."