Lotto-Jumbo voldeed de afgelopen drie weken niet aan de eigen doelstelling om een ritzege te boeken, maar volgens ploegleider Merijn Zeeman wil dat niet zeggen dat de hele Tour de France mislukt is.

"Voor de Tour hebben we duidelijk gezegd dat het onze doelstelling was om een etappe te winnen, dus het is een teleurstelling dat dat niet gelukt is", aldus Zeeman. "Maar het gaat me te ver om de Tour als geheel als grote teleurstelling te betitelen."

"Je bent altijd met negen renners en het is niet eerlijk om te zeggen dat het een grote teleurstelling is als ik kijk naar jongens als Timo Roosen en Dylan Groenewegen. We waren hier met vijf debutanten en die hebben binnen hun mogelijkheden een prima Tour gereden."

De Nederlandse formatie keek voor een ritzege in Frankrijk vooral naar sprinter Groenewegen en klimmer Wilco Kelderman, maar de Nederlands kampioen kwam in zijn eerste Tour niet verder dan drie top tien-plaatsen (vierde, zevende en tiende) en Kelderman reed na een valpartij in de achtste etappe een moeizame ronde.

"Wij willen resultaten halen in iedere wedstrijd waar we zijn, maar we hebben soms ook te maken met keuzes", zegt Zeeman. "We hebben geen brede selectie waarmee we in iedere wedstrijd toprenners kunnen opstellen. Robert Gesink valt vlak voor de Tour weg, dat kunnen we niet zomaar even opvullen en daar iemand anders voor in de plek zetten."

"We hebben vorig jaar gezien wat Robert kan", doelt de ploegleider op zesde plek van de Achterhoeker in Parijs. "Met Robert hadden we waarschijnlijk gevochten voor plek vijf tot tien in het eindklassement. Dat hebben we zeker gemist deze Tour."

Klapband

Lotto-Jumbo hoopte zondag op de Champs-Élysées nog mee te kunnen doen om de ritzege met Groenewegen, maar de Amsterdammer kreeg op een kilometer of twee van de finish een klapband.

"Ik zal het maar netjes zeggen: dat was een vervelend einde van de Tour", baalt Zeeman. "We hadden ons veel van slotrit voorgesteld. Dylan en Robert Wagner rijden vier dagen door de Alpen om hier nog een keer te kunnen sprinten. Als het dan zo eindigt, is dat niet leuk."

"In andere jaren waren we hier met een klassementsrenner en dan is de slotrit naar Parijs één lange parade. Nu hadden we nog sprinter bij ons, dus dan is heel zuur om de Tour op deze manier af te sluiten."