Tom Dumoulin liep vrijdag tijdens de negentiende etappe van de Tour de France een breukje in zijn linkerpols op, maar hij heeft de Olympische Spelen nog niet helemaal uit zijn hoofd gezet.

"Het spaakbeen is gebroken, maar op zich is het een mooie breuk. Alleen zit er nu gips omheen en met gips kan ik niet fietsen", aldus de Nederlandse renner van Giant-Alpecin tegen de NOS.

Dumoulin kwam aan de voet van de voorlaatste klim ten val en moest niet veel later noodgedwongen in één van de volgauto's van de Duitse wielerformatie stappen. In het ziekenhuis in Sallanches werd vrijdagavond de breuk vastgesteld.

De 25-jarige Limburger vliegt zaterdag terug naar Nederland.  "Ik ga op zoek naar de beste specialist en kijken wat er mogelijk is."

Dumoulin, die deze Tour twee etappes op zijn naam schreef, geldt als één van de grote favorieten voor het goud op de tijdrit, maar hij is niet van plan om op 10 augustus zomaar aan de start te verschijnen in Rio de Janeiro. "Ik ga niet voor spek en bonen rijden."