De voorlaatste etappe van de Tour de France is de laatste kans voor de favorieten om veranderingen in het klassement teweeg te brengen. De rit van zaterdag kent twee beklimmingen van de eerste categorie, één van de tweede en één van de buitencategorie.

De 146,5 kilometer tellende rit van Mégève naar Morzine is de laatste van de vier etappes in de Alpen. Dit keer is de aankomst niet bergop, maar ligt de finish in een afdaling.

Na tien kilometer komen de renners de eerste klim van de dag tegen: de Col des Aravis. Daarna volgt de Col de la Colombière met een gemiddelde stijging van zes procent. De klim eindigt met een lange en soms stijle afdaling.

Als laatste volgen de zwaarste cols van de dag. Eerst moeten de renners de Col de la Ramaz over en vervolgens 11,6 kilometer klimmen op de Col de Joux-Plane met een gemiddelde stijging van 8,6 procent.

Chris Froome rijdt nog altijd in het geel en kan de zege in de Tour nauwelijks meer ontgaan. De Brit van team Sky wist ook na zijn valpartij in de negentiende etappe de schade beperkt te houden. Bauke Mollema, die eveneens onderuit ging, zakte naar de tiende plaats. 

In 60 seconden: De verschillende truien bij de Tour de France

Animatie door In60seconds

Afstand: 146,5 kilometer

Vertrek: 12.55 uur
Verwachte aankomst: 17.01 uur

Doorkomsten bergklassement:
Col des Aravis, na 21 kilometer (tweede categorie)
Col de la Colombière, na 45,5 kilometer (eerste categorie)
Col de la Ramaz, na 93,5 kilometer (eerste categorie)
Col de Joux Plane, na 134,5 kilometer (buitencategorie)

Supersprint:
Le Grand-Bornand, na 33,5 kilometer