Bauke Mollema was woensdag blij dat hij de schade kon beperken in de eerste Alpenetappe in de Tour de France, maar hij hoopt in de rest van de week beter voor de dag te komen.

De nummer twee van het klassement verloor ruim een halve minuut op geletruidrager Chris Froome en volgt nu op 2 minuut 27 van de Brit. "Ten opzichte van het geel heb ik een hele slechte zaak gedaan", aldus Mollema.

Aan aanvallen had de 29-jarige kopman van Trek-Segafredo gezien zijn benen niet gedacht. Hij kwam in de etappe naar het Zwitserse bergdorp Finhaut-Emosson als achttiende over de meet.

"Het was een zware dag. Er werd hard gereden. Ik merkte op de voorlaatste klim al dat de benen niet echt super waren. Bij de demarrage van Alejandro Valverde op de slotklim voelde ik het al een beetje aankomen en toen Richie Porte op twee kilometer van de streep ging, kon ik niet meer aanhaken."

"Het was balen dat ze bij me wegreden. Er kwamen nog veel mannen me voorbij, dan merk je dat je niet op de positie zit waarop je moet zitten. Het is zonde dat ik hier tijd verlies, maar ik ben vol door blijven rijden tot de finish, dus ik heb de schade nog redelijk weten te beperken."

Yates

Mollema verloor 32 seconden op Adam Yates in de Alpenrit, waardoor hij de nummer drie tot op 26 seconden zag naderen in het klassement.

"Ik hoop dat ik de komende dagen beter voor de dag kom, anders zal het moeilijk worden om het podium te halen. Maar ik ga er zeker voor vechten.''

Mollema had niet direct een verklaring voor zijn mindere optreden. "Vanochtend voelde ik me nog best goed, maar ik had gewoon mindere benen dan vorige week."

"Ik heb tijd verloren op een heleboel jongens, dus het was zeker geen goede dag voor mij, maar het had erger kunnen zijn."