Debutant Timo Roosen reed maandag in de zestiende etappe in beeld als een van de vier renners die de tegenaanval openden op de vroege vluchters van Etixx-Quick Step, Tony Martin en Julian Alaphilippe. Hij was niet blij met het duo.

De poging van Roosen en zijn medevluchters mislukte door het beulswerk van Martin op kop en omdat de ploeggenoten weigerden te wachten op hun achtervolgers.

"Als ze meer kans willen hebben, wachten ze gewoon. Ik was echt pissig dat ze niet wachtten", reageerde de 23-jarige renner van Lotto-Jumbo na de rit. Roosen vertelde dat Martin en Alaphilippe zelfs de orders van hun ploeg negeerden om zichzelf te kunnen profileren.

"Voor ons is dat wel jammer. Als je met zes bent, kun je een stukje harder rijden. We hadden en mooi groepje kunnen vormen en Etixx-Quick Step had met twee renners nog steeds veel kans op de overwinning."

Roosen kijkt na zijn inspanningen op maandag uit naar de rustdag op dinsdag. "De benen zijn nu wel redelijk naar de klote", constateerde hij.

Na de rustdag op dinsdag koerst het peloton woensdag vanuit Bern naar Finhaut-Emosson. De bergrit gaat over 184,5 kilometer.