Geletruidrager Chris Froome ziet Bauke Mollema op dit moment als zijn grootste uitdager in de strijd om de gele trui in de Ronde van Frankrijk.

"Ik moet zeker goed gaan letten op Mollema", aldus Froome zaterdag na de veertiende etappe van de Tour. "Hij staat nu tweede, dus ik moet hem voorlopig zien als mijn belangrijkste rivaal."

De klassementsrenners kenden na de hectische etappe van donderdag naar de Mont Ventoux en de tijdrit van vrijdag een rustige rit, waardoor er geen verschuivingen plaatsvonden in de top van het klassement. 

Froome staat daardoor nog steeds 1 minuut en 47 seconden voor op de nummer twee Mollema, die zelf een voorsprong van 58 seconden heeft op de nummer drie Adam Yates. 

Nairo Quintana staat vierde op 1.12 minuten van de Nederlander en daarachter volgen Alejandro Valverde (op 3.17 van Froome), Tejay van Garderen (op 3.19), Romain Bardet (op 4.04) en Richie Porte (op 4.27).

Quintana

"De Tour is nog lang niet voorbij", benadrukt Froome. "De Alpen komen er nog aan en daarin moet ik oppassen voor Quintana, die heeft gezegd dat hij vooral in de laatste week zijn slag wil slaan."

"Zijn ploegmaat Valverde lijkt voorlopig bovendien ook heel sterk en Van Garderen en Porte kunnen als ploeggenoten misschien ook nog wel wat gaan doen", stelt de Brit van Team Sky, die weet dat er zondag weer een heel lastige etappe op het programma staat.

"De rit van morgen wordt misschien onderschat, omdat de finish niet bergop is, maar er zijn heel veel hoogtemeters en wij zien het als een zeer belangrijke rit zo midden in de Tour."

Geschenk

De renners trekken zondag in de 160 kilometer lange etappe van Bourg-en-Bresse naar Culoz de Alpen in. Op de route liggen liefst zes gecategoriseerde klimmen, met de Grand Colombier van buitencategorie op 47 kilometer van de finish als de zwaarste.

Op veertien kilometer van de streep ligt nog de Lacets du Grand Colombier van eerste categorie, waarna er een afdaling en een paar kilometer vlak volgt.

Froome was daarom blij dat hij zaterdag een relatief rustige dag had. "De etappe van vandaag was een geschenk voor de klassementsrenners."