Bauke Mollema was woensdag blij dat hij de lastige elfde etappe van de Tour de France zonder grote problemen doorkwam en ten koste van Joaquim Rodriguez naar de vijfde plaats in het algemeen klassement steeg.

"Dit was niet normaal", begon Mollema zijn verhaal tegenover de NOS. "Het begon al bij kilometer nul. Er was constant hectiek en stress. Ik ben echt blij dat ik deze dag goed ben doorgekomen."

De door Peter Sagan gewonnen rit naar Montpellier werd gekenmerkt door waaiers, waardoor er verschillen ontstonden in de rangschikking. Zo pakte geletruidrager Chris Froome met bonifciaties twaalfs seconden op de concurrentie en verloor onder anderen Rodriguez meer dan een minuut.

"Het is mooi dat Rodriguez veel tijd verliest", aldus Mollema, die zelf zes tellen na Froome over de streep kwam. "Daarom zei ik ook in de slotfase tegen mijn ploeggenoten dat ze stevig door moesten rijden."

"De ploeg reed echt supergoed. We zaten steeds op de goede momenten van voren. Ook in de finale zat ik steeds bij de eerste tien renners."

De 29-jarige kopman van Trek-Segafredo had echter stiekem gehoopt dat ook hij kon ontsnappen uit het peloton. "Maar Sagan ging er opeens als een raket vandoor, dat was me iets te veel van het goede. Maar goed, ik zat ook goed. Ik ben nooit in de problemen geweest."