Lotto-Jumbo-kopman Wilco Kelderman hoopt zich na zijn tijdverlies van zaterdag door een valpartij zondag wel van voren te laten zien in de Tour de France.

De renners rijden opnieuw een loodzware etappe met vijf beklimmingen en de aankomst in Andorra. Kelderman hoopt voldoende hersteld te zijn van zijn val van zaterdag.

"Ik heb een redelijk goede nacht gemaakt. Ik ben wel wat stijf natuurlijk. Het is moeilijk te zeggen, maar nu voelt het oké. We gaan het zien", zei hij voor de start tegen de NOS.

Kelderman kwam ten val door pech met zijn materiaal. "Zulkde dingen kunnen altijd gebeuren en op zich lig ik daar niet wakker van. Het is zo warm en ik heb lage velgen. De hitte kan moeilijk weg, waardoor de lijm warm werd en loskwam."

De negende rit wordt een zware, weet Kelderman. "Het gaat superlastig zijn. Het gaat meteen omhoog en is gelijk volle bak. De finish is bergop, dus het zal tussen de klassementsrenners gaan. Hopelijk ben ik genoeg hersteld om mee te kunnen, maar dat is even afwachten. We gaan er in ieder geval voor knokken en dan zien we wel."