Bauke Mollema stelde zaterdag na de zware etappe in de Pyreneeën tevreden vast dat hij goed stand had gehouden. De Nederlander eindigde als negende in een groepje met onder meer Nairo Quintana en Richie Porte.

Mollema moest maar dertien seconden toegeven op ritwinnaar Chris Froome. "Ik sta er goed voor en voel me ook goed'', zei Mollema na afloop. "Ik zat bij de beste klassementsrenners en heb tijd gepakt op een aantal concurrenten."

In tegenstelling tot Wilco Kelderman, die na een eerdere valpartij moest lossen op de afsluitende Col de Peyresourde, handhaafde Mollema zich op alle bergen vooraan. Tot zijn verrassing sprong Froome in de afdaling van de Peyresourde plotseling weg.

"Ik had eerst niet door dat hij het was, ik had niet verwacht dat juist Froome zou aanvallen in de afdaling. Maar het was een knap nummer van hem, hij liep uit op ons terwijl wij ook hard aan het rijden waren."

"Het ging de hele dag hard. Op de Tourmalet vielen niet de minste mannen aan, dus daar werd flink achteraan gereden. En de warmte maakte het nog zwaarder."

Vertrouwen

Mollema kijkt vol vertrouwen uit naar de volgende bergrit. Op zondag leggen de renners 184,5 kilometer af en wachten een klim van de buitencategorie, drie bergen van de eerste categorie en een klim van de tweede categorie.

"En de aankomst is bergop, dat vind ik nog mooier dan een finish na een afdaling zoals vandaag."

In het algemeen klassement staat Mollema tiende, op 23 seconden van Froome.