Dylan Groenewegen kon zich zaterdag niet meten met de topsprinters tijdens de eerste etappe van de Tour de France, maar de renner van Lotto-Jumbo maakt zich daar weinig zorgen over.

In de laatste meters ging een coureur van Katusha onderuit en hij toucheerde meerdere renners, waaronder Groenewegen. De 23-jarige Nederlander moest vervolgens toezien hoe Mark Cavendish naar de zege spurtte.

"Het was hectisch en ik was blij dat ik overeind bleef. Dat was wel stuntwerk", keek Groenewegen terug. "Die van Katusha klapte tegen een toeschouwer. Het was wel heftig."

Desondanks was de Nederlands kampioen positief. "Het gevoel was beter dan verwacht, maar het was erg hectisch. Het was wel een leuk dagje, dat vind ik wel mooi", zei hij.

"Als alles goed gaat kan ik in de komende etappes gewoon meesprinten. Morgen is het heuvelachtig, maar wie weet kan ik in de dagen erna meedoen."

Verbetering

Volgens Groenewegen zit er nog wel verbetering in de manier waarop hij in de sprint wordt afgezet door zijn ploeggenoten van Lotto-Jumbo. Hij hoopt dat dat in de komende etappes beter gaat.

"We hadden iets te weinig man en kwamen iets te vroeg. Dat was jammer. Ik zat nog wel oké, maar toen ze onderuit gingen was het klaar. Toen kon ik het laten lopen."

Zondag gaat de Tour verder met een etappe over 183 kilometer van Saint Lô naar Cherbourg-Octeville. De rit is grotendeels vlak, maar kent in de finale een heuvelachtig verloop.