Chris Froome en Robert Gesink zijn door hun topklasseringen in het eindklassement van de Tour de France flink omhoog geschoten op de World Tour-ranking van de UCI.

Froome is door zijn eindzege de nieuwe nummer twee. De Brit van Team Sky komt van plaats zestien. Gesink klimt dankzij zijn zesde plek in de Tour van de 99e naar de 33e plaats op de lijst.

Nairo Quintana, de nummer twee in de Tour, steeg ook behoorlijk. De Colombiaan van Movistar verruilde de vijftiende voor de vierde stek. Zijn ploeggenoot Alejandro Valverde is nog altijd de leider.

De Spanjaard staat dankzij zijn derde plek in de Tour nog altijd zestig punten voor op Froome. Alberto Contador, die als vijfde eindigde in de Tour, zakte van plek twee naar drie.

Bauke Mollema is op de 21e plaats de beste Nederlander. Hij werd zevende in de Ronde van Frankrijk en klom daardoor dertien plekken.

Ploegen

In het ploegenklassement verruilt Lotto-Jumbo de zestiende voor de vijftiende plaats. De Nederlandse equipe houdt alleen Cannondale en IAM Cycling onder zich.

De top drie wordt gevormd door Team Sky, Movistar en Katoesja.

Bij de landen handhaaft Nederland zich op de zevende plek. Spanje blijft eerste, voor Groot-Brittannië en Colombia.