In tegenstelling tot voorgaande jaren bleef Giant-Alpecin in de Tour de France zonder sprintzege. Ploegleider Rudi Kemna erkent ook dat de ploeg met John Degenkolb een renner heeft die niet snel genoeg is voor een "normale" sprint.

"We hebben met Degenkolb niet de snelste sprinter, zo eerlijk moet je zijn", aldus Kemna zondag na de laatste etappe in Parijs tegen NU.nl.

Op de Champs-Elysées zag Kemna André Greipel voor de vierde keer deze Tour een massasprint winnen. Degenkolb kwam niet verder dan de zevende plaats.

"Tot op het plein zat Degenkolb nog in vierde positie, maar op het moment dat de sprint echt begon kwamen we snelheid tekort. Het zat vandaag niet in zijn benen en dan word je zevende."

"Het was ook een hele snelle sprint en dat is niet in het voordeel van John. Hij heeft een lastigere sprint nodig om te winnen."

Specifieke kwaliteiten

De 26-jarige Duitser is op zijn best in een sprint na een zware rit of onder moeilijke omstandigheden. Zo won hij dit seizoen de klassieker Milaan-San Remo.

"John heeft zijn specifieke kwaliteiten en hij kan een sprint winnen. Maar in de snelle sprints van deze Tour is de concurrentie beter."

Giant-Alpecin heeft met de 27-jarige Marcel Kittel wel een sprinter die onder normale, snelle omstandigheden een etappe kan winnen, maar de Duitser behoorde niet tot de Tourploeg.

"Hij is denk ik de snelste sprinter die er is. Maar we hebben geconstateerd dat hij niet de juiste vorm had en dan ga je ook niet zomaar winnen. Bovendien kan en moet je hem niet vergelijken met Degenkolb. Het zijn sprinters met verschillende kwaliteiten."