Lotto-Jumbo vreest dat het in de laatste twee Alpenetappes lastig zal zijn voor Robert Gesink om aan te vallen.

"De komende dagen wordt het meer van man tot man en zal het op de laatste berg pas beslist worden", voorspelt ploegleider Nico Verhoeven.

Gesink plaatste donderdag een aanval met een groepje die leek te slagen, maar even later alsnog werd verijdeld omdat de top vijf van het klassement terugkwam.

"Als hij kansen ziet, moet hij ze pakken, maar het kan best zijn dat het moeilijk wordt om nog aan te vallen omdat hij alle zeilen bij moet zetten om te volgen. Dat kan Robert zelf het beste aanvoelen."

Verhoeven heeft in de achttiende etappe wel gezien dat er op Gesink als nummer zes van het klassement niet meteen wordt gejaagd. "Hij krijgt de ruimte en dat biedt wel mogelijkheden."

Kruijswijk

Het peloton finisht vrijdag in de negentiende etappe op La Toussuire en een dag later staat een aankomst op Alpe d'Huez op het programma. Steven Kruijswijk zou in die ritten wel mee kunnen zitten in een ontsnapping.

"Hij is een stuk beter en dat is hoopvol. We gaan zien of we hem nog een keer vooruit kunnen sturen zodat hij later wellicht ook Robert kan helpen. Die zit niet heel ver achter plek vier en dan moeten we goed in de gaten houden dat Steven er is op de momenten dat Robert het nodig heeft."