Steven Kruijswijk maakte maandag geen deel uit van de kopgroep van 23 renners in de zestiende etappe van de Tour de France en baalde daar stevig van.

"Hopelijk kom ik in de laatste week wel een keer aan bod, want anders rijd ik wel een heel anonieme Tour", vreest de renner van Lotto-Jumbo in gesprek met NU.nl.

Kruijswijk heeft met zijn zevende plaats in de Giro d'Italia al een grote ronde in de benen. De Brabander merkt dat hij de scherpte voor een goede demarrage mist in de Tour.

"De zware Giro begint zijn tol te eisen. Dit zijn dagen waar ik in Italië naar uitkeek en op de eerste rij te vinden zou zijn. Nu is het wat minder en moet ik maar hopen dat ik er nog doorheen kom."

Contador

De 28-jarige Kruijswijk sprak tijdens de Tour al met meerdere Giro-deelnemers die dezelfde klachten hebben. "Gelukkig is iedereen een beetje moe. Alleen Alberto Contador (Giro-winnaar, red.) is van zo'n hoog niveau dat hij altijd meedoet, maar zelfs hij mist de scherpte een beetje."

Ondanks zijn mindere vorm is het klassement van kopman Robert Gesink, die zevende staat, nog een drijfveer voor Kruijswijk. "We hebben met hem een heel mooi doel en daar ben ik ook mee bezig, maar het zou mooi zijn als we nog een keer voor dagsucces kunnen gaan."