Nico Verhoeven denkt dat de belangrijkste klassementsrenners elkaar woensdag in de tweede bergetappe van de Tour de France niet zullen bestoken.

"We krijgen met de Tourmalet een reus voorgeschoteld en daar gaan de beste twintig klimmers samen overheen rijden. Quintana of Froome valt daar niet aan", zegt de ploegleider van Lotto-Jumbo tegen NU.nl.

"Een kopgroep kan heel ver komen, waarschijnlijk tot het einde. De toppers hebben dinsdag wat jasjes uitgedaan en zullen donderdag ongetwijfeld een tweede battle gaan uitvechten op Plateau de Beille."

Het peloton krijgt in de elfde etappe eerst de Col d'Aspin voorgeschoteld. Na de Tourmalet eindigt de rit op een klim van de derde categorie in Cuaterets.

Gesink

Verhoeven is er nog niet over uit of zijn eigen renners mee moeten gaan met de ontsnapping. Laurens ten Dam of Steven Kruijswijk zou een dergelijke rit aan moeten kunnen. "We moeten eerst kijken of ze goed genoeg zijn en misschien willen we wel dat ze bij Robert Gesink blijven."

De kopman van de Nederlandse formatie reed dinsdag in de eerste bergrit naar een knappe vierde plek op ruim anderhalve minuut van de oppermachtige Chris Froome.

"Van Froome had ik het wel verwacht, maar ik ben echt onder de indruk van Gesink. Hij was gewoon de derde klassementsrenner en had echt een goede dag."