Tejay van Garderen doet het vooralsnog verrassend goed met een tweede plaats in het algemeen klassement van de Tour de France, maar de Amerikaan is niet van plan zijn tactiek aan te passen in de bergen. 

"Ik denk niet dat dat mijn kracht ligt bij het aanvallen. Mijn kracht is juist mijn consistentie", aldus de 26-jarige renner van BMC maandag op een persconferentie. "Ik ben realistisch. De Tour is geen sprintwedstrijd, maar een marathon."

Van Garderen staat weliswaar tweede achter Chris Froome, maar werd van tevoren niet bij de mogelijke winnaars van de Tour geschaard. Zo werden de kansen van Nairo Quintana, Alberto Contador, Vincenzo Nibali en Froome hoger ingeschat.

"Maar dat is ook wel logisch", vindt Van Garderen. "Die jongens hebben allemaal al eens een grote ronde gewonnen en ik nog niet. Maar het maakt niet uit wat ze ooit hebben bereikt. In Utrecht begonnen we allemaal op nul."

Rustdag

Net als alle andere renners genoot ook Van Garderen maandag van een rustdag. Die heeft hij dit keer op een speciale manier ingepland. 

"Vorig jaar had ik een slechte rit. Dat was de etappe na de rustdag. Uiteindelijk bleek dat ik tijdens die rustdag te hard had gereden en te weinig had gegeten. Dat heb ik dit jaar gecorrigeerd."