Vincenzo Nibali heeft aardig wat goed te maken na de eerste negen etappes in de Tour de France. In de bergen hoopt de Italiaanse titelverdediger in te lopen op klassementsleider Chris Froome.

"Op dit moment rijdt Froome heel goed, maar de echte bergen moeten nog komen", zei Nibali maandag tegen Cyclingnews. "Mijn coach denkt dat Froome in de Alpen een inzinking krijgt. Ik hoop dat hij gelijk heeft."

Nibali schreef vorig jaar de Ronde van Frankrijk op zijn naam, maar kan de verwachtingen deze editie nog niet waarmaken. Na negen etappes staat hij op een teleurstellende dertiende plaats in het algemeen klassement. 

"De etappe van Utrecht naar Zeeland was de zwaarste rit voor mij tot nu toe. Het is moelijk te accepteren dat ik veel tijd heb verloren, maar ik moet me nu terugvechten. Het enige wat ik kan doen is ontspannen en gefocust blijven."

Om in het spoor te blijven van de concurrentie moet Nibali wel gaan presteren de komende dagen. Zijn tactiek houdt hij nog even voor zich. "Ik wil vooral de echte Nibali hervinden."

"Ik voel me nog niet zo goed als vorig jaar, maar ik hoop dat het vanaf dinsdag beter gaat. Of ik in de aanval ga? We zullen zien. Als dat kan, waarom niet?"