Iwan Spekenbrink is ondanks het ontbreken van een ritzege zeer tevreden over het rijden van Giant-Alpecin in de Tour de France.

"Voor de ploeg is dit de beste Tour die we ooit hebben gehad. Hoe we rijden als team en de manier waarop we actief zijn in finales is indrukwekkend", aldus de teambaas.

Marcel Kittel bezorgde de formatie vorig jaar nog drie overwinningen in de eerste Tourweek, maar Spekenbrink vindt het een groot voordeel dat zijn ploeg bij afwezigheid van de Duitse sprinter breed inzetbaar is.

"We hebben veel kansen gehad op succes en zijn in de tijdrit, de kasseienetappe, de sprints en zelfs bij moeilijke finishes bergop competitief geweest."

Barguil

Spekenbrink rekent erop dat zijn renners in de tweede en derde week van de Tour nog meezitten in ontsnappingen. John Degenkolb hoopt daarnaast nog op of één of twee kansen op een sprintzege. "En de groene trui is nog mogelijk. Ik geef die ondanks mijn achterstand niet op", zegt de Duitser.

Warren Barguil staat er met een veertiende plek goed voor in het klassement, maar de Fransman heeft geen doelstelling meegekregen. Spekenbrink: "Onze echte doelen met hem zijn verspreid over drie jaar, dus een goed klassement wordt moeilijk. Hij mag leren, groeien en misschien zelfs aanvallen."

De 23-jarige Barguil denkt er hetzelfde over. "Het klassement is geen doel. Alles is hier nieuw voor me en in Parijs zien we wel waar ik eindig. Elke prestatie die ik neerzet, is een extraatje. Als het klassement niet meer haalbaar is, ga ik voor een ritzege."