Movistar heeft de strijd om de Tourzege voor Nairo Quintana nog niet opgegeven. De Colombiaan staat een kleine twee minuten achter op leider Chris Froome in het klassement.

"De race is zeker nog niet verloren", kondigde teamgenoot Alejandro Valverde, die met een zevende plaats nog twee plekken hoger staat dan Quintana, aan op de rustdag.

"Nairo en ik hebben erg goede kansen in het hooggebergte. Alle etappes worden cruciaal. Dinsdag kunnen er al belangrijke dingen gebeuren met die klim van bijna een uur in deze hitte."

Valverde gaat ondanks zijn hogere klassering 'vechten' voor zijn kopman Quintana. De 35-jarige klimmer heeft zelf nog de Vuelta a España, die volgende maand begint, in zijn achterhoofd.

Tol eisen

Quintana dicht zichzelf ook goede kansen toe in de Pyreneeën. "Dat is een mogelijkheid om dingen om te draaien in ons voordeel." De klim naar La Pierre-Saint-Martin wordt volgens Quintana dinsdag meteen loodzwaar.

"Het is vijftien dagen geleden dat ik zo'n zware berg heb beklommen. Toch kijk ik er naar uit, misschien wordt er aan de voet al aangevallen."

Veteraan Valverde weet in ieder geval dat de laatste twee weken van de Tour exta zwaar gaan worden. "Voor iedereen, want de hectiek in de eerste negen dagen gaat zijn tol eisen aan het einde."