Wilco Kelderman had voor de Tour verwacht dat hij van voren mee kon strijden, maar door twee valpartijen in de eerste dagen zat de Nederlander bij zijn debuut vooral in de staart van de koers.

"Ik heb het de laatste etappes steeds laten lopen, waardoor ik achterin het peloton belandde", zegt Kelderman op de rustdag. "Zo kon ik eens zien hoe het er daar aan toe gaat. Eerlijk gezegd snap ik niet zo goed dat er renners zijn die daar altijd willen rijden."

"Je komt natuurlijk ook de andere jongens tegen die wat mankeren. Elke dag vragen we elkaar hoe het met de blessures staat. Dat is een keer nog wel leuk, maar ik wil het niet te lang meemaken."

De 24-jarige Kelderman heeft nog steeds last van zijn rug na valpartij in het openingsweekeinde en zijn crash in de rit naar de Muur van Hoei. "Ik moet maar niet te veel terugdenken aan wat er is gebeurd, want anders word ik er nog depressief van."

Peddelen

De rustdag in Pau gebruikte de klimmer om bij te tanken. Anderhalf uur zat de Barnevelder maandag in het zadel. "Je kon het niet eens fietsen noemen. Het was meer peddelen."

"Die rug wil maar niet, al lijkt het de laatste dagen wat beter te gaan. Het voelt heel stijf aan, vooral wanneer ik 's morgens opsta heb ik het idee dat ik door mijn hele lijf superveel spierpijn heb."

"Ik hoop dat het de komende dagen verbetert, want zoals de rug momenteel is, vraag ik me af of er wel mee valt te klimmen. Er komt zoveel druk op te staan, dat het nauwelijks is vol te houden. Ik wil er niet aan denken, maar als het zo slecht blijft, moet ik er misschien toch een punt achter zetten."