Laurens ten Dam heeft maandag nogmaals duidelijk gemaakt dat de schermutselingen uit de ploegentijdrit van de Tour de France zijn uitgesproken bij Lotto-Jumbo.

"Alle neuzen staan dezelfde kant op voor de komende twee weken", aldus de klimmer tegen NU.nl op de rustdag. Ten Dam maakte zondag een schakelfout en kreeg dat te horen van kopman Robert Gesink.

"Ik heb het met Robert al even besproken na afloop en gisteravond aan tafel ook het woord genomen. Die ploegentijdrit was gewoon een klotemoment."

"Ik zei na de meet dat ik zin had om iets kapot te maken. Ik hoop dat ik die agressie de komende dagen kan gebruiken in de bergen."

Gesink kwam zelf ook nog even kort terug op het voorval. "Het leek er in de media op dat ik mijn ploegmaats afviel, maar dat is niet zo. Iedereen heeft zijn best gedaan en dat ging niet helemaal goed. Een storm in een glas water."

Lotto-Jumbo eindigde als negende in de ploegentijdrit. Kopman Gesink staat vijftiende in het algemeen klassement op twee minuten en 52 seconden van leider Chris Froome.

Bekijk alle klassementen