Wilco Kelderman is vastbesloten om zich in de bergetappes van de Tour de France te laten zien, al durft de klimmer van Lotto-Jumbo niets te beloven gezien zijn rugklachten.

"Het gaat stukken beter, maar ik moet even kijken hoe het in de bergetappes gaat. Dan komt er heel veel druk op", aldus Kelderman, die aan het begin van de Tour een paar keer ten val kwam.

"De laatste dagen ging het bergop nog niet echt lekker. Ik word in mijn rug geblokkeerd door een flinke kneuzing en dat is niet zomaar over. Het is best wel blauw en het doet ook gewoon nog pijn."

"Dat heeft zijn tijd nodig en ik hoop dat het de goede kant op gaat. Ik wil me gewoon laten zien, anders rijd ik voor spek en bonen mee."

Voor de 24-jarige Kelderman, die debuteert in de Tour, moet er veel gebeuren, wil hij voor Parijs opgeven. "Zolang het verbetert, gaan we gewoon verder."

De Tour de France is dinsdag, na de rustdag, toe aan de eerste bergetappe. De aankomst ligt dan op La Pierre Saint-Martin, een col van buitencategorie in de Pyreneeën.