De beslissing van de Tourorganisatie om de ploegentijdrit pas op de negende dag te laten verrijden, werd bij de bekendmaking van het rittenschema niet overal met gejuich ontvangen. Ook na de race tegen de klok waren de reacties wisselend.

Pieter Weening reed met Orica-GreenEdge een veredelde trainingsrit omdat er al drie teamgenoten afgehaakt waren. "Dit is het risico dat je als organisatie loopt. De kans is groot dat er mannen weg zijn gevallen."

"Bij een ploegentijdrit op dag één of twee is dat een ander verhaal. Als je de sterkste teams tegen elkaar wilt zien strijden, moet je het eerder doen."

Giant-Alpecin reed zonder de afgehaakte specialist Tom Dumoulin. "Het is zeker verantwoord om het nu te doen, maar er spelen factoren mee waar je geen grip op hebt. Je mist veel mensen en andere ploegen zijn nog met iedereen", aldus ploegleider Marc Reef.

"Het is moeilijk om er wat van te zeggen. De teams die hier goed presteren, hebben er de hele week energie ingestoken om uit de gevaren te blijven. Uiteindelijk blijven toch de beste ploegen over."

Stef Clement van IAM Cycling beleefde met de zesde plek van zijn ploeg juist één van zijn leukste dagen in de Tour. "Hier kon ik wel van genieten. Het is sowieso een mooie discipline en als je dan met een goede ploeg onderweg bent, is dat wel mooi."