Albert Timmer was zondag als vijfde man bepalend voor het eindresultaat van Giant-Alpecin in de ploegentijdrit en dat was voor hem een zware last.

"Ik moest eraan blijven hangen en mocht niet lossen. Dat was gewoon verschrikkelijk. Gelukkig zat ik er nog wel bij", zei Timmer na de zestiende plaats van de Duitse formatie tegen NU.nl.

De Duitse formatie had mede door het afhaken van specialist Tom Dumoulin geen illusies dat er een goede klassering in zat. Timmer: "We gingen hier niet winnen. Als ploeg was het wel oké."

Ploegleider Marc Reef had vooraf gerekend op een verlies van anderhalve minuut op de winnaar, dat werden zeven tellen meer. "We hebben dus een beetje gedaan wat we verwacht hadden, vergelijkbaar met de tijdrit in de Dauphiné. Maar je hoopt natuurlijk altijd op meer."

"Op de slotklim moesten de anderen inhouden om Albert mee te nemen. We mogen hier wel tevreden mee zijn, meer zat er niet in. Warren Barguil staat er met een veertiende plek nog goed voor in het klassement."

Rustdag

Timmer is net als zijn teamgenoot Roy Curvers content met de rustdag. De renners zijn er vooral mentaal aan toe. "Lichamelijk gezien gaat het wel, maar mentaal was het elke dag vechten en stress."

Curvers: "Fijn hoor, een rustdag, maar ik zit nog niet op mijn tandvlees. Vaak heb je al een bergrit gehad voordat de eerste rustdag zich aandient. Dat is nu niet. Ik ben nog iets frisser dan in andere Tours, maar mentaal ben ik wel toe aan een dagje rust."

Reef heeft er als ploegleider ook wel vrede mee. "Zo kunnen de wonden van Ramon Sinkeldam een beetje helen en het is goed voor de renners om even een dag niks te hebben en niet te hoeven reizen."