Bauke Mollema verloor zondag in de ploegentijdrit van de Tour de France bijna anderhalve minuut op winnaar BMC en daar kon de Nederlandse kopman moeilijk tevreden mee zijn.

"Anderhalve minuut is vrij veel. Ik had rond de minuut verlies verwacht", aldus Mollema. "Maar veel concurrenten voor het klassement zitten nog bij ons in de buurt."

Vooraf wist hij dat zijn ploeg tijd zou verliezen op de specialisten, zoals BMC, Sky en Movistar. Zeker na het verlies van Fabian Cancellara, die uitviel in de derde etappe na een zware valpartij, was de hoop op een goede klassering vervlogen.

"We hebben afgezien en alles gegeven. Maar ik had wel verwacht dat we in de middenmoot zouden eindigen. Cancellara is onze beste tijdrijder en hij maakt lange beurten. Maar ik denk dat we het goed hebben opgevangen."

Bewondering

Over zijn eigen optreden was Mollema redelijk te spreken. "Het was niet super, ik moest er wel even inkomen. Maar daarna kon ik mijn beurten op kop wel goed doen en had ik op de slotklim nog wat over."

Vol bewondering sprak hij over zijn Belgische ploeggenoot Stijn Devolder. "Hij heeft op die klim zeker een kilometer op kop doorgetrokken. Omdat Markel Irizar niet meer kon volgen, moest Stijn ook nog als vijfde man mee tot de finish. Hij was wellicht onze sterkste man vandaag."

Trek zette met 33.40 de elfde tijd van de dag neer. Winnaar BMC noteerde 32.15 voor de 28 kilometer in Bretagne.

Mollema zakte door het tijdverlies van de tiende naar de zestiende plaats in het algemeen klassement. Zijn achterstand op geletruidrager Chris Froome is nu 2.56.

Bekijk alle klassementen