Orica-GreenEdge had de ploegentijdrit in de Tour de France tot hoofddoel gebombardeerd, maar door de vele blessures valt er zondag weinig te beginnen voor de wielerformatie van de Nederlander Pieter Weening.

"Daar verwachten we dan ook absoluut niets van. Orica is de beste op dit onderdeel, dat hebben we bij herhaling bewezen. Wij doen hier niet mee om als vijfde of zesde te eindigen", aldus ploegleider Matthew White.

"Laten we er daarom een extra rustdag van maken en ons voorbereiden op het tweede deel van de koers dat aanstaande dinsdag begint."

"En geef hem eens ongelijk’’, valt Weening hem bij. "We kwamen naar de Ronde van Frankrijk met een team dat klaar was voor de strijd. Kijk wat er een week later over is: we zijn Gerrans, Albasini en Impey door valpartijen kwijt. Drie supercoureurs die we keihard nodig hadden voor een race tegen de klok." 

"Wat Matthew zegt, klopt wel. We hebben er deze keer niets te zoeken. Natuurlijk is het balen dat het zo is gelopen. Da’s pure pech. Niets aan te doen. En nee, het voelt nu niet alsof we aan een overlevingstocht bezig zijn. Er komen nog genoeg kansen."

Omschakelen

De renner uit Harkema, die na de Giro zijn tweede grote ronde van het seizoen rijdt, houdt dan ook vertrouwen in een goede afloop. "Als er iemand van ons volgende week met een goede ontsnapping meespringt, kan hij zomaar winnen. Dan ziet alles er weer heel anders uit."

"Gewoon niet bij de pakken neerzitten, maar omschakelen. Dat is voor mij niet moeilijk. Bovendien bekommer ik me om de broertjes Yates die hun eerste Tour rijden. Aan hen is echt niet te merken dat het afgelopen dagen allemaal heeft tegengezeten."

"Hopelijk krabbelt ‘Bling’ (Michael Matthews, red.) ook op, zodat we met hem wellicht een kans krijgen. Vergeet niet dat we al voor vertrek uit Utrecht zeiden dat onze etappes in de laatste anderhalve week liggen.’’