Geletruidrager Chris Froome kijkt met spanning uit naar de ploegentijdrit in de Tour de France van zondag.

Volgens de Britse leider van het algemeen klassement kunnen er in de rit over 28 kilometer van Vannes naar Plumelec grote verschillen onstaan tussen de favorieten.

"De ploegentijdrit van morgen zal bepalend worden voor het eindklassement", stelt Froome, die in de etappe van zaterdag niet in de problemen kwam.

"Het is een lastige rit. Het parcours is heuvelachtig en we moeten vijf renners overhouden voor de laatste klim. Ik verwacht grote tijdverschillen."

Froome was zaterdag op de Mûr-de-Bretagne niet voornemens om aan te vallen, maar wel erg attent in de voorste linie van het uitgedunde peloton.

"Eerlijk gezegd heb ik niet geprobeerd om enig verschil te maken op de laatste klim. Ik richtte me op een goede positie en hield iedereen goed in de gaten voor het geval iemand zou demarreren."

Van Garderen

In de komende twee weken van de Tour denkt Froome dat hij naast Alberto Contador, Vincenzo Nibali en Nairo Quintana ook met Tejay van Garderen serieus rekening moet gaan houden.

"We moeten Van Garderen opnemen in de 'Big Four', dus we hebben nu een 'Big Five'. Hij heeft tot nu toe indrukwekkend gereden. Er zit weinig verschil tussen ons, hij is in een geweldige vorm."

Na de ploegentijdrit van zondag hebben de renners op maandag een rustdag. Op dinsdag wordt er koers gezet richting de Pyreneeën met een etappe van Tarbes naar La Pierre Saint-Martin, een col van buitencategorie.