Sebastian Langeveld en Dylan van Baarle deden er zaterdag met Cannondale-Garmin alles aan om Dan Martin aan de zege te helpen op de Mûr-de-Bretagne.

De Amerikaanse formatie sleurde lang op kop in de achtste etappe van de Tour de France en zag de Ier vervolgens tweede worden achter de verrassende winnaar Alexis Vuillermoz.

"We rijden voor de overwinning, dan is tweede worden een teleurstelling. Maar dit is de Champions League van het wielrennen en dan moeten we hier vrede mee hebben", concludeert Langeveld tegen NU.nl.

"Dit was één van de weinige kansen op een overwinning, die moeten we eigenlijk grijpen. We hebben er als ploeg voor geknokt zodat Martin in een redelijke zetel naar de finish kon. Hij is er in ieder geval vol voor gegaan."

Ploegentijdrit

Dylan van Baarle moest net als Langeveld hard werken in de achtervolging op de kopgroep. "We hebben echt het heft in handen genomen en Dan laat zien dat hij een specialist is. Hopelijk kunnen we Andrew Talansky als team ook een heel goed klassement laten rijden."

Cannondale-Garmin hoopt zich zondag in de ploegentijdrit ook op een goede manier te laten zien. "Het is lastig omdat we met Jack Bauer één man kwijt zijn, maar ik hoop dat we een steady tijd kunnen rijden", blikt Van Baarle vooruit.

"Onze normale plek is tussen de zesde en de tiende plaats, maar ik denk dat het mogelijk is om het beter te doen. BMC en Movistar zijn hier met een heel goede ploeg en de favorieten voor de eindzege ook. Ik hoop dat we er ook tussen staan."

Met de race tegen de klok sluit Van Baarle het eerste blok van negen etappes bij zijn Tourdebuut af. Het is de Zuid-Hollander naar eigen zeggen goed afgegaan. "Ik ben steeds goed hersteld. Of ik opkijk tegen de bergen? Nee, er zijn genoeg sprinters die de finish willen halen en ik moet elke dag een goede bus opzoeken. Misschien kan ik nog een paar keer geduwd worden, bijvoorbeeld op Alpe d'Huez."