Robert Gesink verloor zaterdag in de achtste Touretappe geen tijd en was tevreden met de negentiende plaats op de Mûr-de-Bretagne

"Ik werd een beetje tegen Rigoberto Urán gedrukt, maar voor de rest ging het vrij goed. Ik ben tevreden", aldus Gesink tegen de NOS.

De renner van Lotto-Jumbo was van mening dat de klim hem beter afging dan in 2010 toen de Achterhoeker ook over de Mûr-de-Bretagne moest.

"Toen was het, geloof ik, rit drie en zaten er veel meer superfitte mannen bij elkaar. We reden toen van onderaf hard naar boven. Nu merk je dat er al wat meer sleet op zit. Voor mij was dit beter."

"Je ziet wie scherp zijn en ik denk dat ik goed was. Ik was echter niet zo goed dat ik in de slotfase nog iets kon proberen."

Hartslag

Gesink vond de aanloop naar de slotklim zwaar. "Ik had 'als een malle' moeten geven. Dan draai je hier rechts die bocht om, zit je al aan je maximale hartslag en dan moet het spel nog beginnen.''

De klimmer hoopt dat hij in de komende twee weken nog iets moois kan laten zien. "Ik moet zelf goed blijven en hopen dat anderen een slechte dag hebben. Bij een superdag wil ik dan iets verrassends doen."

Bekijk alle klassementen