Bauke Mollema kijkt uit naar de achtste etappe in de Tour de France. De kopman van Trek wil zaterdag hoge ogen gooien op de Muur van Bretagne.

"Elke dag is belangrijk in de Tour, maar dit is wel een extra mooie dag met een mooie finish", aldus Mollema tegen NU.nl.

De 28-jarige Groninger verwacht geen hele grote verschillen. "Ik denk dat het voor mij wel een mooie aankomst is. Het zou mooi zijn als ik een goed resultaat neer kan zetten."

Mollema, die elfde staat in het algemeen klassement, denkt dat het op de Muur van Bretagne een kwestie van goed indelen is. "Het is één kilometer echt steil. Je moet niet te vroeg aangaan. Er komt meer tactiek bij kijken dan op de Muur van Hoei."

"Vandaag is de laatste kilometer toch wat vlakker. Deze aankomst is voor mij denk ik beter. Je hebt nu in de laatste kilometer nog kans om dingen recht te zetten." Joaquim Rodriguez kroonde zich maandag tot winnaar op de Muur van Hoei. Mollema werd toen tiende.

Inspanning

De weg naar de slotklim in Bretagne zal volgens Mollema weer gepaard gaan met de nodige hectiek. "Het is wel iets relaxter omdat de sprinters weten dat ze geen kans hebben, maar de positie onderaan is toch erg belangrijk. Als je 100 meter van achteren begint, moet je dat dichtrijden en dat kost extra inspanning."

Voor het eindklassement zal de Mûr-de-Bretagne geen scherprechter zijn. Voor Mollema is het duidelijk dat Chris Froome, Alberto Contador, Vincenzo Nibali en Nairo Quintana gaan uitmaken wie de Tour wint. Daarachter is het echter afwachten wie de sterkste is in de bergen.

"Het is nu nog heel lastig te zeggen. Tejay van Garderen en nog een paar mannen zien er heel goed uit. De verschillen zijn heel klein en na de rustdag gaan we het zien op een paar lastige dagen."

Zijn voormalige teamgenoot Robert Gesink reed in de eerste zeven etappes telkens bij de top dertig. Voor Mollema, die 1.32 toegeeft op leider Froome en zeven seconden voor staat op Gesink, hoeft dat allemaal niet zo nodig.

"Ik wil er staan als het erop aankomt en dat is nu bij deze aankomst. Bij een massasprint hoef ik niet van voren te zitten. Als ze vallen, lig ik er misschien tussen. Ik rijd bewust iets meer van achteren."